Regija Regija i Svijet

Novi detalji smrti migranata: “Odlomio se veliki kamen, jednom je pao na prsa”

Karlovačka policija, jutros je u 8.10 sati, nakon dojave građanina, u šumskom predjelu na području Drežnice zatekla grupu migranata. Dvije osobe su pronađene mrtve, objavila je policija.

Stanovnik obližnjeg sela Tomići Đorđe Tomić je za Index ispričao šta se jutros dogodilo.

– Jutros rano, prije šest sati, došla su mi četverica migranata na vrata. Lupali su i vikali: “policija, policija”. Nisu samo meni došli, lupali su po cijelom selu. Usmrtio ih je veliki kamen. Spavali su ispod ceste, na vlaki, tuda inače vozi traktor. Bilo ih je 12, a na njih se s 40-50 metara udaljenosti odlomio kamen, prešao cestu i pao po njima. Jednom je pao na prsa, umro je na mjestu. Drugi je dobio u kuk i teško ga ranio. Njega su uspjeli izvući, neko je vrijeme bio živ, a zatim je umro.

Tada su došli kod nas. To mjesto je udaljeno od sela oko 7 kilometara. Susjed je pozvao policiju. Nakon toga smo liječnik i ja krenuli prema mjestu na uviđaj. Meni policija nije dala pristupiti, mogli smo doći tek kasnije, kad su ih odvezli. Vidio sam mjesto gdje su ležali – ispričao nam je Tomić.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktuelnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

(Bportal/Index.hr)

Podijeli na društvene mreže!