Novi detalji: Pantelija Nešković nožem usmrtio ženu, a šest sati kasnije ubio se iz pištolja? (foto)


Nasta ubijena hladnim oružjem, Pantelija, pored kojeg je pronađen pištolj, ima prostrijelnu ranu na glavi

Prva informacija, koju su jutros objevile agencije, da su Pantelija (72) i Nasta (70) Nešković, roditelji biznismena Dragana Neškovića, ubijeni u svojoj porodičnoj kući iz vatrenog oružja, ispostavilo se, nije tačna.

Nakon obavljene obdukcije i prikupljanja dokaza, utvrđeno je da se na tijelu Naste Nešković nalazi nekoliko ubodnih rana od hladnog oružja, najvjerovatnije noža. Pantelija Nešković ima jednu prostrijelnu ranu na glavi, potvrdio je dežurni bijeljinski tužilac Ranko Kerović za bportal.ba.

Pored njegovog tijela, na krevetu, pronađen je pištolj iz kojeg je pucano.

Također, na osnovu mrtvačkih mrlja utvrđeno je da je Nasta umrla 5-6 sati prije muža.

To upućuje na zaključak da je Pantelija, iz sada nepoznatih motiva, prvo usmrtio suprugu nožem.
Njeno tijelo ležalo je u kući u kojoj je Pantelija proveo još pet do šest sati, da bi nakon toga uzeo pištolj i izvršio samoubistvo, pretpostavljaju istražitelji. Istraga još uvijek nije okončana.

Pantelija (72) i Nasta (70) Nešković pronađeni su jutros oko 7.45 sati mrtvi na porodičnom imanju u zaseoku Ogorelica u selu Velika Obarska pored Bijeljine.

Pronašao ih je sin Dragan Nešković, vlasnik preduzeća "Nešković" d.o.o. koje se bavi prometom i trgovinom nafnim derivatima i većinski vlasnik AD "Nešković osiguranje", koji je jutros prvi ušao u kuću i zatekao mrtve roditelje.

Susjedi tvrde da su bračni par Nešković posljednji put vidjeli u četvrtak 18. avgusta uveče.

M. E.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>