Crna Hronika Crna Hronika

Normaliziran saobraćaj na putu Jablanica-Prozor

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor u mjestu Gračac. Na spomenutoj dionici saobraća se nesmetano.

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH, na graničnim prijelazima: Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje, Donja Gradina, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi – Dvor.

Povremeni lokalni pljuskovi otežavaju saobraćanje na putevima u BiH. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima na putevima.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad – Lepenica i Kakanj – Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac – Olovo – Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice – Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Faktor/Bportal)

Podijeli na društvene mreže!