Nogometaš iz Saudijske Arabije bi mogao u zatvor zbog proslave gola

Nogometaš Al Najooma, kluba iz Saudijske Arabije u srijedu je izazvao pažnju tamošnjih, a potom i svjetskih medija zbog proslave gola.

Al-Nojoom-FC-696x456

Naime, on je nakon što je njegova ekipa postigla pogodak, na klupi proslavio 'dabom', pokretom koji je popularizirao igrač Manchester Uniteda Paul Pogba.

Taj je oblik proslave striktno zabranjen u Saudijskoj Arabiji jer je Nacionalni odbor za suzbijanje droga na inicijativu vlade za rješavanje ovisnosti o drogama donio odluku kako taj pokret sugerira šmrkanje droge.

Igrač još nije kažnjen, međutim sankcije se mogu očekivati s obzirom na to da je prošle godine jedan pjevač uhapšen, nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka njegovog 'daba' za vrijeme koncerta.

Nacionalno povjerenstvo za borbu protiv droga iz Saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova prošle je godine objavilo plakat koji upozorava ljude o opasnostima tog poteza, prenosi 'Goal'.

(Bportal.ba/Fena)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>