BiH Slider Vijesti

Noćni vukovi sutra dolaze u BIH na rutu “Ruski Balkan”

Vođi Noćnih vukova Aleksandru Zaldostanovu zabranjen je ulazak u BiH, kao i Saši Saviću, srbijanskom državljaninu koji slovi za šefa Noćnih vukova na Balkanu. Zaldostanova i Savića bh institucije proglasile su opasnošću po nacionalnu sigurnost i odluka je dostavljena Graničnoj policiji BiH na dalje postupanje.

Ovim povodom iz Ambasade SAD u BiH su rekli da ovakve posjete negativno utiču na stabilnost, te da nisu korisne i ne treba ih podržavati.

– Na lokalnim je vlastima i odgovarajućim institucijama BiH da riješe ovo pitanje. Apelujemo na organe vlasti BiH da ozbiljno shvate sve moguće sigurnosne prijetnje”, naveli su iz Ambasade SAD u BiH.

Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za Noćne vukove i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine jer su snosili ili bili saučesnici u djelovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ogranak ruskog moto kluba „Noćni vukovi“ u Republici Srpskoj najavio je da će podnijeti tužbu protiv ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića i ostalih zbog, kako navode, laži i svakodnevnog blaćenja njihovog ugleda.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši