BiH Slider Slider Vijesti

Nobilo: Davida Dragičevića niko nije silovao ni masakrirao

Hrvatski advokat Anto Nobilo objasnio je zašto se povukao iz pravnog tima koji je bio uključen u istragu o smrti Davida Dragičevića.

Nobilo kaže da je slučaj vrlo blizu rješenja, da se skoro zna gdje je došlo do smrti, vrijeme i način, ali da još nema počinlaca ni motiva. Problem je sada, kaže Nobilo, što je slučaj krenuo prema političkim vodama, objavila je FTV.

-Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu praštam i razumijem ga, njemu je sin stradao. Međutim, njega usmjeravaju ljudi iz politike. Njima odgovara da je bio masakriran, silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašjnih poslova to naredio. Ali ništa to nije istina. Mogu zasigurno reći, niko ga nije silovao, masakrirao, nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije zavjera policijsko-državno-tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina – kazao je Nobilo u razgovoru za FTV.

Podsjećamo, Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić i Anto Nobilo.

(Bportaal.ba/FTV)

Podijeli na društvene mreže!