Fudbal Sport Sport

Nihad Selimović novi predsjednik FK Željezničar

 U Sarajevu je održana redovna sjednica Skupštine na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo FK Željezničar, a, odlukom većine, Nihad Selimović je izabran za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjednicu je otvorio direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, stavivši na glasanje izbor člana koji će voditi sjednicu, a delegati su za istog izabrali Ermina Peštu, nekadašnjeg predsjednika Skupštine. Sjednici je prisustvovalo 38 delegata, a na početku su izglasali da predstavnici medija ne prisustvuju sjednici. Sada već bivši predsjednici Upravnog i Nadzornog odbora te njihovi članovi nisu prisustvovali sjednici, kao ni predsjednik niti potpredsjednik Skupštine.

Uslijedilo je usvajanje Dnevnog reda koji je predložio Ermin Pešto, a zatim i usvajanje Zapisnika s prošle sjednice Skupštine.

Nakon što je delegat Čengić predložio Adnana Džindu za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, pristupilo se glasanju, a delegati su jednoglasno izabrali Adnana Džindu za predsjednika Skupštine Kluba, a Ermina Peštu za potpredsjednika Skupštine.

”Hvala na čestitkama. Prvi nam je cilj bio da imenujemo zvanične organe u FK Željezničar i to smo danas završili. Moj motiv i osnovni cilj je da uđemo u mir i da Željo u svakom segmentu napreduje. Iskoristit ću i priliku da čestitam Misimoviću i bivšim članovima Upravnog i Nadzornog odbora koji su napravili ogroman iskorak, a na ovim članovima UO i NO je nastavak kontinuiranog rada da bi ovaj klub bio što bolji”, kazao je Džindo, saopćeno je iz kluba.

Na narednoj tačci Dnevnog reda delegati su birali novog predsjednika i nove članove Upravnog odbora. Delegat Lulić je predložio Nihada Selimovića za novog predsjednika UO. Trenutni predsjednik KK Spars se potom predstavio delegatima.

Uslijedilo je glasanje delegata, a odlukom većine Selimović je izabran za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar.

“Zalažem se za jedinstvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima. Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrasturukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule”, kazao je Selimović.

Selimović se obratio delegatima te je predložio članove Upravnog odbora što su delegati usvojili, te su tako članovi UO FK Željezničar postali Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Jasmin Lizde.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je nekadašnji član Upravnog odbora Midhat Terzić, a za članove Almir Hodžić i Enis Džihanić. Delegati su pomenute odabrali na funkcije Nadzornog odbora.

Kako sjednici nisu prisustvovali članovi bivših upravljačkih struktura nije prezentovan izvještaj o radu UO i NO. Direktor Kluba Mirsad Šiljak je informisao delegate o trenutnom finansijskom, infrastrukturnom i administrativnom stanju FK Željezničar.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!