Nevjerovatni detalji ubistva teroriste iz Berlina: Policajci slučajno naišli na njega u Milanu, nakon čega je nastao haos

Iako njemačka policija već nekoliko dana intenzivno traga za napadačem koji se kamionom zabio u Božićni market u Berlinu i ubio 12, a ranio 49 osoba, na osumnjičenog Anisa Amrija sasvim slučajno sinoć je naišla italijanska policija u Milanu.
milano-pucnjava

Naime policajci su sinoć oko tri sata došli na trg "Piazza primo maggio" kako bi izvršila redovne kontrole. Prišli su muškarcu koji je sam stajao na ulici i koji im je izgledao sumnjivo, te su mu zatražili dokumente, nakon čega je on iz ruksaka izvukao pištolj i počeo pucati navodno uzvikujući "Allahu Ekber", pri tome ranivši jednog policaja u lijevo rame, piše Ansa.

VEZANI TEKST - Italija: Ubijen osumnjičeni za napad u Berlinu

Nakon toga se sakrio iza jednog vozila, ali su ostali policajci odmah uzvratili vatrom, te su ga upucali.

Iako nema zvanične potvrde italijanskih vlasti da se radi o traženom dvadesettrogodišnjaku iz Tunisa, mediji prenose da su analize otisaka prstiju pokazale da se zaista radi o Amriju.

U ruksaku mu je pronađena putnička karta koja pokazuje da je u Italiju stigao vozom iz Francuske.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>