Nestali u 20 pfeninga: Šepić, Ahmetović i Sokolović predložili Parlamentu BiH da akciza na litar goriva bude 0,20 KM, od kojih će 0,35 KM ići na izgradnju (auto)puteva

Poslanici Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Herecegovine, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović /nekadašnji poslanici članovi SDA/ koji su ranije glasali protiv Zakona o akcizi, uputili su u parlamentarnu proceduru vlastiti prijedlog Izmjene ovog zakona.
epic_sokolovic_ahmetovic

Prema prijedlogu ove trojice poslanika akciza bi trebala biti manja od one koju je predložilo Vijeće ministara, pa bi tako na litar dizel goriva akciza bila 0,20 KM, piše Slobodna Bosna.

Istovremeno bi, u izmijenjenom Zakonu kakav predlažu trojica poslanika,  bila povećana tzv. namjenska izdvajanja za puteve i autoputeve. Tako bi se za putarine izdvajalo 0.15 KM, po jednom litru, dok bi se za "izgradnju auto-puteva po litru izdvajalo 0,35".

Ako mislite da ovdje nešto ne slaže u računu, potpuno ste u pravu: "Nezavisni blok" zaista predlaže da se od 0,20 KM,  koliko će biti akciza za litar dizela, uzme 0,35 KM za puteve  auto-puteve!? To podsjeća na onaj minjaturni japanski kanister u kojeg (u vicu) stane 20 litara tečnosti!?

Nema sumnje da su Šepić, Sokolović i Ahmetović potpuno nezavisni od svega, pa čak i najprostije matematike i logike.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>