BiH Izdvojeno Izdvojeno Slider Slider Vijesti

Nećemo tako, Dino: Konaković svog bivšeg savjetnika uhljebio u ViK-u

Notorna je činjenica sa sarajevsko Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija ima previše zaposlenih, i da je to preduzeće godinama unazad bilo svojevrsna kadrovska deponija. Pa ipak to nije spriječilo prijedsjednika Skupštine KS Elmedina Konakovića da svog bivšeg savjetnika uhljebi u ovoj javnom preduzeću poznatom po velikim plaćama, učestalim korupcijskim aferama i – nestašicama vode.

Šef izbornog štaba stranke «Narod i pravda» Damir Saračević nedavno je, kroz ugovor o djelu, zaposlen kao saradnik za ljudske resurse na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode (NRW) koji Vlada KS provodi sredstvima od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Osim što je bio šef izbornog štaba stranke Naroda i pravde, Damir Saračević je i predsjednik Općinskog odbora te stranke u Starom Gradu, te bivši član NO ViK-a i savjetnik Elmedina Konakovića, u periodu, dok je ovaj obnašao funkciju premijera KS.

Saračević je također bio i kandidat za Federalni parlament, na izborima 2014. godine, na listi «Naše stranke», još jedne članice vladajuće većine u KS.

Saračević je već počeo obnašati novu funkciju, o čemu svjedoči i saopćenje ViK-a o sastanku u Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS, na temu projekta NRW, a kojem je pored resornog ministra Srđana Mandića i predstavnika VIK-a, na čelu sa novim direktorom Enverom Hadžiahmetovićem, prisustvovao i Saračević: http://www.viksa.ba/vijesti/861

PLANIRAN NASTAVAK REALIZACIJE NRW PROJEKTA

Indikativno je da je Saračević, kao funkcioner stranke NIP, dobio posao na ovom projektu VIK-a odmah nakon što je na poziciju direktora VIK-a došao još jedan kadar «Naroda i pravde» Enver Hadžiahmetović.

Prije nekoliko dana Hadžiahmetović je u intervju kazao da će prekinuti praksu zapošljavanja po stranačkim i političkim vezama, tvrdeći da je čak to bio uslov NiP-a za njegovo imenovanje.

Postavlja se pitanje otkud onda ekspresno zaposlenje visokog funkcionera «Naroda i pravde» na poziciju saradnika za ljudske resurse na projektu koji provodi ViK?

(Bportal.ba/Slobodnaa Bosna)

Podijeli na društvene mreže!