Izdvojeno Izdvojeno

Nebojša Vukanović: Kapitulacija Dodika, pobjeda Izetbegovića

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za N1 je kazao da je najavljena podjela resora u Vijeću ministara BiH jedna od najvećih kapitulacija Milorada Dodika – a jedna od najvećih pobjeda Bakira Izetbegovića.

“Ovo danas je jedna od najvećih kapitulacija Milorada Dodika i Republike Srpske. Mene je sramota blasfemičnih izjava uoči izbora, kada je na najprimitivniji način budio nacionalna osjećanja, govorio kako mu smetaju džamije u Sarajevu i arlaukanje hodža. Postao je kao u doba Madelin Albright. Danas je njegova kapitulacija. Žuri mu se da uđe u Savjet ministara i postavi Tegeltiju. Ovo je pobjeda Bakira Izetbegovića. Nikad niko nije imao ministre u ključnim resorima, HDZ i SDA su uzele ključne resore”, poručio je Vukanović.

Podsjećamo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uskoro će biti formirano. Nakon današnjeg sastanka lidera stranaka, raspodijeljena su ministasrtva.

HDZ je dobio tri ministarstva i to ministarstvo finansija, ministarstvo pravde i ministarstvo civilnih poslova.

SDA je dobila ministarstvo vanjskih poslova, ministarstvo sigurnosti i ministarstvo odbrane.

SNSD je dobio ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i ministarstvo saobraćaja kao i predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice trebao bit dobiti kadar iz Republike Srpske iz reda Ostalih.

Vukanović je između ostalog kazao da se “građani Republike Srpske osjećaju kao magarci jer ih je Dodik prevario”.

(Bportal /  N1)

Podijeli na društvene mreže!