BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

NDP: Ko je dozvolio boravak paravojnika u NSRS-u?

Ovih dana su objavljene fotografije snimljene u Narodnoj skupštini RS-a (NSRS) pripadnika organizacije “Srbska čast“, koja se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea.

– “Sesije“ uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u RS-u – navodi se u saopćenju ove stranke.

Dodaju da se “ovaj nezabilježeni skandal u političkoj historiji RS-a dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost RS-a“.

– Prisustvo sumnjivih instant patriota donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu RS u svijetu. Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini RS-a, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda – navodi se u saopćenju NDP-a.

Smatraju da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast, “na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije RS-a te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva“.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši