BiH Vijesti

Nakon ultimatuma FIBA-e: Crnadak odobrio vize košarkašima Kosova

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom Igorom Crnadkom odbilo je izdati vize kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Kosova kako bi selekcija ove zemlje učestvovala na Evropskom prvenstvu B divizije do 16 godina koje je jučer počelo u našoj zemlji.

Iako je prvenstvo počelo jučer, reprezentativci Kosova još nisu uspjeli doći u našu zemlju, a razlog su vize koje nije izdalo MVP BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak danas je ipak potpisao odobrenje za izdavanje viza košarkašima Kosova. Vize bi trebale biti izdate u ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju, i to večeras prije 20.30 sati, što je rok koji je postavila FIBA.

Mladi kosovski košarkaški u 1. kolu trebali su igrati upravo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je ovaj meč pomjeren za 12. august zbog nedolaska selekcije Kosova.

I dok traju sporovi i prepucavanja između MVP BiH i KSBiH, iz sjedišta FIBA-e stigao je ultimatum u KSBiH da se večeras do 20.30 sati izdaju vize za kosovsku delegaciju, a u suprotnom će Košarkaški savez BiH biti suspendovan na neodređeno vrijeme, potvrđeno je za Sport1.ba.

(Bportal/Sport1.ba)

Podijeli na društvene mreže!