Crna Hronika Crna Hronika

Nakon ubistva Ostojića sve privedene osobe puštene na slobodu

Sva privedena lica tokom jučerašnjeg dana koja su se dovodila u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića u utorak navečer u Istočnom Sarajevu puštena su na slobodu, potvrđeno je iz MUP RS za agenciju Patria.

Muškarac i žena koje je jučer u automobilu crnogorskih registarskih oznaka presrelo više policijskih auta MUP KS u Sarajevu prvo su predati u PU Istočno Sarajevo, a nakon saslušanja su pušteni na slobodu.

– Istraga je u toku, intenzivno se provode sve aktivnosti na identifikovanju i pronalasku počinilaca teškog ubistva – kazala je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP RS.

Nezvanično, nije bilo nijednog osnova za njihovo dalje zadržavanje i dovođenje u vezu sa ubistvom Ostojića u utorak navečer u Istočnom Sarajevu ispred njegovog kluba Sparta.

Tokom jučerašnjeg dana pronađeno je i zapaljeno vozilo Golf 5 za koje se pretpostavlja da ga je koristio izvršilac ubistva.

Ubistvo se dogodilo oko 23 sata kada je klub bio pun gostiju, a policija pregleda sve nadzorne snimke kako bi rasvijetlili ubistvo 30-godišnjaka. Ostojić je sin poznatog biznismena iz Istočnog Sarajeva u čijem je vlasništvu više firmi.

Nezvanične su informacije da je Ostojić bio na meti reketaša te je odbio plaćati traženi reket.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!