Regija Regija i Svijet

Nakon tragedije u Jagodini: Uhapšen vlasnik hotela u čijem se bazenu utopio dječak iz BiH

Uhapšen je Vladica Vasić (31), vlasnik hotela “Alfa” u Končarevu kod Jagodine u čijem bazenu se 17. jula utopio četrnaestogodišnji dječak iz Kladnja, a ostalim osumnjičenima je određena mjera nenapuštanja stana.

Vasiću je Viši sud u Jagodini odredio pritvor do 30 dana, a mjeru nenapuštanja stana protiv Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine.

Viši sud je odredio nadzor Hasićeve i Ibrahimovićeve u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

Zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević rekao je Tanjugu da je predložio da svim osumnjičenim bude određen pritvor, te da je naredbu o sprovođenju istraga protiv ovih lica donio zbog propusta u njihovom radu.

-Donio sam naredbu o sprovođenju istrage protiv Vasića, ali i ostale tri osobe – Aide Hasić i Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine, koja su uhapšena 19. jula zbog sumnje da su suizvršioci krivičnog djela, teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, a u vezi smrti maloljetnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa hotela `Alfa`, koja je nastupila usljed utapanja -, rekao je Knežević.

On je napomenuo da je uložio žalbu na odluku suda koja se odnosi na Hasić, Ibrahimović i Arsića.

Maloljetni Rijad Hasanović iz Kladnja u BiH, koji je boravio u tom hotelu u Jagodini sa više od 70-oro djece iz Kladnja i Požege, utopio se u bazenu tog hotela, u utorak, 17. jula.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!