Nakon što je beba izujedana u vrtiću: Policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv vaspitačice i direktorice

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj u vezi sa slučajem nedavnog povređivanja djeteta u vrtiću u Banjoj Luci.
izujedana-beba

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv J.Š. (1960.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nepružanje pomoći te protiv J.K. (1980.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

J.Š. se sumnjiči da je, 23. augusta, radeći kao vaspitačica u vrtiću u Banjoj Luci, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke povrede, dok se J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u toj ustanovi, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Otac trinaestomjesečne djevojčice Miroslav Saradžić (34) iz Banje Luke ranije je novinarima ispričao da je djete imalo oko 30 ugriza i modrica, koje je zadobila u banjalučkom vrtiću "Tijana".

Kazao je da se sumnja da su to uradila dvojica dječaka blizanaca od tri godine i koji su u istoj grupi s trinaestomjesečnom djevojčicom.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka Jelena Kurtinović je ranije navela da su pokrenuli disciplinski postupak da se utvrde sve činjenice tog slučaja koji je potresao javnost.

Vaspitačica Jadranka Šušnjar, kojoj se na teret stavlja krivično delo nepružanja pomoći, navodno je u danu kada se desio ovaj nemili događaj, u neprimjerenim uslovima za rad sama čuvala 28-oro djece.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>