BiH Vijesti Vijesti

Nakon gostovanja na RTRS-u: Mektić će dobiti još jednu tužbu

Stevandić je rekao da Mektić funkciju koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima.

-Tužit ću Mektića. On obavlja prljave poslove za AID. Na najprimitivniji način etiketira sve one koji rade u interesu Republike Srpske – rekao je Stevandić.

Potpredsjednik NSRS je istakao da se fabrikovanjem afera u RS-u “prikrivaju problemi sa paradžematima i potencijalnim terorizmom”.

-Najveća laž koju je Mektić iznio za mene jeste moja veza sa ‘crvenim kombijem’. To je bilo službeno vozilo MUP-a – naglasio je Stevandić.

On je dodao da je druga velika laž njegova veza sa ubistvom Miodraga Šušnice.

– Kroz političko djelovanje trudit ću se da takvi ljudi kao Mektić nikada više ne budu izabrani na funkcije – zaključio je Stevandić.

Mektić: Neka Stevandić tuži, baš me briga

Ministar bezbjednosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Dragan Mektić smatra da je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić na prošlim izborima izabran greškom SDS-a.

Reagujući na Stevandićevu izjavu da će ga tužiti zbog navoda koje je izrekao sinoć u programu RTRS-a, Mektić je rekao da je to njegova lična odluka i da nije morao zbog toga da saziva konferenciju za novinare.

“Šta znači što će tužiti? Neka tuži, baš me briga”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu i dodao da “razumije Stevandića jer istina boli”.

Mektić tvrdi da u emisiji RTRS-a nije rekao ništa što misli ili pretpostavlja, već zato što, kako kaže, postoji dokumentacija, zabilješke MUP-a, u kojima su izjave svjedoka koje su Stevandića povezivale sa određenim slučajem.

“Nadam se da će moja sinoćnja diskusija i njegova reakcija danas isprovocirati MUP Republike Srpske da uzme taj predmet, da aktivno radi na njemu i da se to riješi”, kaže Mektić.

On je dodao da je na Stevandiću da dokaže da li je i koliko umiješan u dešavanja u vezi sa predmetom “Šušnica”, kao i još nekih manjih ili većih zločina u kojima se pominje, a u kojima su se pojavljivali crveni kombi i crvene beretke u Banjaluci.

Mektić je uvjeren da Stevandić ni na koji način ne može uticati hoće li on ubuduće biti na nekoj funkciji.

“O tome odlučuje neko drugi, na svu sreću takvi kao on ne mogu da utiču”, rekao je Mektić.

(Bportal.ba/ATV/N1)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši