Najmanje 3.700 osoba povrijeđeno prilikom klanja kurbana

U Turskoj je u petak najmanje 3.700 osoba zatražilo ljekarsku pomoć zbog povreda zadobijenih prilikom klanja kurbana, odnosno prinošenja žrtve tokom prvog dana najvećeg muslimanskog praznika Kurban-bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).
uzgoj i prodaja kurbana 7

Veliki broj povreda zabilježen je i ove godine tokom prvog dana Kurban-bajrama, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. I pored apela turskih vlasti, mnogi građani kao i ranijih godina nisu angažovali profesionalce za klanje životinja.

Tako je u glavnom gradu Ankari usljed klanja kurbana povrijeđeno 650 osoba, u Bursi 550, Eskisehiru 115, a gužvi je bilo i po bolnicama u drugim gradovima širom Turske.

Osobe su povrijeđene noževima koje su koristili prilikom klanja kurbana, a povrijedile su pretežno prste, ruke ili noge. Većina povrijeđenih osoba je nakon pregleda i pružene pomoći puštena kući, dok su neki zadržani na liječenju.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>