BiH Vijesti

Nagli pad temperature i nove padavine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna četiri dana

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada donijet će padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. U nizinama ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed pada temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Očekivana visina novog snijega je do 30 centimetara..Temperatura zraka između 4 i 10°C, s dolaskom padavina temperatura u opadanju.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 6°C, a najviša dnevna između 0 i 9°C.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 2°C, a najviša dnevna između -2 i 7°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje oblačno. U Bosni slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša. Bez padavina u Hercegovini. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 1°C, a najviša dnevna između 0 i 10°C.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!