Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Načelnik Lukavca sam sebi organizuje skup podrške

Nakon velikog broja upita koji su stigli na adresu redakcije Lukavačkog info portala SodaLIVE.ba sa pitanjima “da li možemo saznati ko su organizatori”, “ko predstavlja neformalne grupe i sl.” odlučili smo kontaktirati menadžment Centra za kulturu Lukavac.

Na naše pitanje ko je rezervisao termin u velikoj sali Doma kulture, dobili smo odgovor:

– Zahtjev za rezervaciju sale došao je e-mailom iz kabineta načelnika. Budući da, kao Javna ustanova udovoljavamo zahtjevima za korištenje prostora udruženjima građana, političkim i drugim organizacijama, sportskim kolektivima, pojedincima i ostalima, prostor smo ustupili i na ovaj zahtjev uz naplatu korištenja prostora.

Iz PU Lukavac saznajemo da je obavijest o organizaciji skupa poslao OO SDP Lukavac. Također, iz Policijske uprave dobili smo informaciju da ipak nije bilo potrebe za najavu, jer je riječ o skupu u zatvorenom prostoru.

Pokušali smo saznati ko finansira 6 autobuskih linija, koje će vršiti besplatan prevoz svih zainteresovanih, ali nismo dobili konkretne informacije.

Za kraj objavljujemo email od 25. januara, kojim je rezervisan termin od 17.00 do 20.00 sati za skup u velikoj sali Doma kulture.

Image-37

(Bportal.ba/SodaLive.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši