Ostali sportovi Sport Sport

Muzurović o “slučaju Nuić”: Čekamo odluku, naši argumenti su mnogo jači od švicarskih!

600_15184431411516095723151588385815158488551515662375gordan-muzurovic_bilal_suman

Izabranici selektora Bilala Šumana 13. januara pobjedom protiv Švicarske (21:15) osigurali su prvo mjesto u našoj grupi, ali su Švicarci uložili žalbu zbog nastupa Tomislava Nuića, čije ime nije bilo u zapisniku.

U međuvremenu Švicarci su uputili još jednu žalbu EHF-u, u kojoj su naglasili da je Nuić bitno utjecao na konačan rezultat od šest golova razlike, kako su naveli “svojim doprinosom u igri u odbrani”, iako je na terenu proveo minimalno vrijeme prije nego je dobio administrativni crveni karton. Danas istječe rok za očitovanje naše reprezentacije, a nakon toga tročlana komisija EHF-a treba da donese odluku o protivniku u baražu za SP protiv velesile Norveške.

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, za Faktor je potvrdio da se RSBiH očitovao i da se sada čeka konačna odluka.

– U stalnoj smo korespondenciji sa EHF-om, ali konkretno nema nikakvih novosti. Njihov sistem rada nam je nepoznat. Nemaju rok kada će donijeti odluku, a očigledno je da im se ne žuri. Niko ne zna kada će konačno sve ovo biti riješeno – kazao je Muzurović za Faktor.

Odugovlačenjem donošenja konačne odluke, čini se, kako EHF traži, bilo kakav, argument da presudi u korist Švicaraca…

– Ne smijem i neću to reći. To je na bazi spekulacija. Da je čudno, čudno je. Dosta je čudno što se čeka ovako dugo. Prošao je mjesec, a nema naznaka da će odluka biti donesena. A neke slučajeve riješe u roku 24 sata. No, mi niti hoćemo, niti možemo, a i niti smijemo da ulazimo u način rada Odbora za zakon. Oni imaju svoj sistem i način kako djeluju – kazao je Muzurović dodavši:

– Ovdje je osnovna stvar da li je Nuić imao pravo nastupa ili nije. Mi kažemo veliko DA. Imao je pravo nastupa i nema ništa sporno. Švicarci su izgubili sa šest razlike, a žale se na to što je Nuić igrao tri i po minute. To im je argument za poraz. Kada se sve sagleda, imam pravo reći da su naši argumenti mnogo jači.

(Bportal.ba/Faktor.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši