Crna Hronika Crna Hronika

Muškarac koji je fizički napao sestru u mjestu Gradišće kod Zenice pušten na slobodu

Zeničanin K. Dž. koji je u mjestu Gradišće kod Zenice fizički napao svoju sestru H. Dž., što se vidjelo i na objavljenoj video snimci na društvenim mrežama, pušten je na slobodu nakon kriminalističke obrade, a od suda će se tražiti mjera zabrane prilaza.

Nedugo nakon objavljene snimke policijski službenici Policijske uprave su pristupili potrebnim provjerama, a nakon razgovora s prijaviteljicom muškarac K. Dž. je uhapšen i priveden u policijsku stanicu Policijske uprave i na kriminalističku obradu.

Na snimku koji je objavljen vidi se kako muškarac K. Dž. preko ograde ulazi u dvorište sugrađanke H. Dž. za koju se ispostavilo da je njegova sestra, te joj zadaje više udaraca u predjelu glave i tijela nakon čega je H. Dž. pala na zemlju.

O čitavom događaju je informisan i kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona koji je obavio razgovore s oštećenom H. Dž.

U razgovoru za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić je izjavila da je muškarac nakon završene kriminalističke obrade pušten na slobodu, da nije zatraženo određivanje mjere pritvora, ali da će najvjerovatnije biti izrečena mjera zabranjenog pristupa oštećenoj.

Iz MUP-a ZDK su kazali kako njihovi pripadnici svakodnevno reaguju i da će reagovati u okviru utvrđenih nadležnosti, a naročito u slučajevima kada su osobe direktna meta nasilnika.

Zahvalili su se građanima i medijima koji su im pomogli da rasvijetle određena krivična djela, a izvršioce tih dijela su procesuirali. Dodali su da su pravovremena reakcija i profesionalizam medija i društvenih mreža ukazali na težinu ovog slučaja.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!