Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

MUP TK: Moderno preuređene prostorije za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzli

Ova aktivnost Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova za cilj ima da se kroz projekat vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica na nivou MUP-a TK-a, koji su zaduženi za izdavanje ličnih dokumenata i rješavanje drugih građanskih stanja u prostorije MUP-a, naprave dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona, obzirom da Vlada TK-a izdvaja značajna sredstva na ime zakupa prema JP BH Pošte.

Kako je danas rečeno imajući u vidu iznos sredstava koji se do sada izdvajao za zakup prostora, te iznos sredstava koji je uložen u rekonstrukciju i adaptaciju ove sale, povrat investicije očekuje se za pet godina.

Premijer Gutić je u svom obraćanju istaknuo da će građani i privredni subjekti sada moći na što brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

„Na ovaj način ostvarena su dva strateška cilja MUP-a TK-a, odnosno Vlade TK-a. Savremenim šalter salama stečeni su bolji uslovi za rad i unapređenje saradnje sa građanima u ostvarivanju njihovih prava kada je u pitanju izdavanje ličnih dokumenata i registracija motornih vozila, a vraćanjem ovih usluga u prostorije MUP-a TK-a ostvarujemo značajne finansijske uštede”, rekao je premijer Gutić.

Gutić podsjeća da je Vlada još prilikom preuzimanja mandata najavila materijalno i tehničko opremanje svih institucija kojima upravlja Kantonalna Vlada.

„Kada je MUP u pitanju, u prve dvije godine Vlada je značajna sredstva uložila u opremanje policijskih službenika. Tu prije svega mislim na nabavku novih vozila i specijalističke opreme, te prijem novih policijskih službenika, a od prošle godine ušli smo u projekat opremanja Sektora za administraciju i podršku. Radi se o važnom sektoru koji obavlja odgovornu funkciju rješavanja građanskih prava. Ovaj projekta s jedne strane omogućava znatno bolje uslove građanima koji pribavljaju određena dokumenta, ali on pruža i znatno bolje uslove za rad službenicima koji su zaposleni i koji postupaju po zahtjevima građana” . istakao je Gutić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se zahvalio i čestitao Vladi Tuzlanskog kantona i MUP-u TK-a na realizaciji projekata koji se provode s ciljem poboljšanja života građana Tuzle.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši