BiH Vijesti Vijesti

Mostarski logoraši: Oglasili se saučesnici Čovića i Ljubića iz MUP-a HNK, po nalogu krijete ubice i fašiste

5a7ecdd4-9d54-40c4-85d1-42ee0a0a0a7e-logorasi-mostar-covic-ljubic-700x402

“Nakon saopštenja za javnost MUP-a HNK jasno je u čijoj je službi MUP HNK i da, umjesto za građane i njhovu sigurnost, brine samo za sigurnost funkcionera HDZ-a. Nećemo polemizirati sa MUP-om o događajima 29.11.2017. godine u Mostaru niti o tome kako smo se osjećali. Dovoljno je pročitati naslove portala od tog dana poput “Opsadno stanje u Mostaru”, “Policija na ulicama, zatvaraju kafiće u zapadnom dijelu Mostara” ili “U Mostaru napadnut maloljetni učenik iz Stoca”… Uostalom, kako se ko ponašao toga dana utvrdiće nadležno tužilaštvo, jer mu je to dužnost.

Ali, kada su već javili Čovićevi ili Ljubićevi advokati iz MUP-a HMK, onda neka pojasne javnosti zašto toga dana nisu djelovali u skladu sa važećim zakonskim propisima. Kako to da nisu spriječili neprijavljeno javno okupljanje bez odobrenja, suprotno Zakonu o javnim okupljanjima, kako to da niko od organizatora ili besjednika na tom skupu nije prekršajno kažnjen, kako to da nema ni privedenih ni kažnjenih za spuštanje državne zastave na pola koplja bez ikakve odluke o tom državnih organa.

Da li je to profesionalno obavljanje posla o kojem govorite u svom saopštenju?

Da Vas podsjetimo, gradonačelnik Ljubo Bešlić je povodom najavljenog protesta vezanog za održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, zabranio isti jer postoji Odluka Kolegija Grada Mostara iz 2014. godine prema kojoj se protesti i okupljanja građana mogu održavati samo na Kantarevcu ili u Sjevernom logoru.

Kako to da Vam skup na Rondou, potpuno nezakonito organiziran, u slavu slavu pravosnažno osuđenih ratnih zločinaca, ne smeta?

Mi znamo odgovor. Ne smeta Vam zato što Vi ne radite po zakonima ove države, već po uputama Vaših stranačkih šefova. Upravo zbog Vaše “Profesionalnosti”, nikada nećemo saznati imena ubica 26 Bošnjaka u zapadnom dijelu Mostara nakon rata, nikada nećemo znati ko su fašisti koji uništavaju Partizansko groblje i vandalsko rušenje spomenika borcima ARBiH u dvorištu gradske vijećnice ili dolaze u noćna orgijanja po Starom gradu. Vas odgovor uvijek je isti: “istraga je u tijeku”. Imate takve upute”.

5a7ecfa4-343c-4d5f-942f-42e40a0a0a7e-clip-previewOrg

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši