Mostar: Otvoren renovirani Bingo s 200 radnih mjesta

Na sjevernom ulazu u Mostar tržni centar Bingo, koji je prije pola godine u požaru izgorio do temelja, sagrađen je u rekordnom roku i danas je uz prigodnu svečanost otvoren u novom ruhu, na površini od 11.660 metara kvadratnih i zapošljava 200 radnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić je izrazio zadovoljstvo što je kompanija Bingo uspjela nakon nepunih šesmjeseci zgarište objekta dovesti na nivo na kojem je danas.

- Čestitam vlasniku i svim njegovim suradnicima i želim im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, jer ovo predstavlja jednu veliku nadu kako u Mostaru tako i u široj regiji - kazao je Mušić u izjavi za Anadolu Agency (AA).

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina je naglasila kako Bingo za Mostar ima poseban značaj, jer pored najveće lepeze svih bh. proizvoda koji su zastupljeni na jednom mjestu, ovaj trgovinski gigant u Mostaru zapošljava oko 200 radnika.

- Ovo je veliki značaj za ekonomski razvitak Mostara - kazala je Komadina. 

Posebno emotivno ovaj trenutak doživjela je Ernesa Tipura, koja je sedam godina zaposlenica Binga, jer je požar uništio objekt u kojem je zarađivala sredstva za život.

- Drago mi je što sam se ponovno vratila u naš Bingo i što nisam ostala bez posla - kazala je Tipura.

Ostale njezine kolege su također ovaj dan doživjele posebnim kao i novi uposlenici koji su dobili priliku za posao.

Provedena istraga je pokazala da je požar nastao kvarom na utičnici produžnog kabla.

Tržni centar Bingo na sjevernom ulazu u Mostar prvobitno je otvoren 15. jula 2011. godine na površini oko 2.500 metara kvadratnih i zapošljavao je oko 100 radnika, koji su za vrijeme izgradnje potpuno uništenog objekta bili raspoređeni po drugim poslovnicama kompanije.

- Centar je u osnovici površine 11.660 metara kvadratnih, od čega je hipermarket na površini od 9.000 kvadrata, a na ostatku prostora je igraonica, moderno uređen restoran, te poslovni prostori koji su i ranije bili u centru - kazala voditeljica službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla Tatjana Paunoski.

Novi objekt donosi i niz noviteta posebno jer će nasuprot tržnom centru, na dijelu zemljišta pored parkinga, biti retail park površine 2.800 kvadratnih metara.

(Bportal.ba/Anadolija)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>