Crna Hronika Crna Hronika

Mostar: Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

Tokom jučerašnjeg dana u mostarskom naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u devet sati, a vratio se u 22:45. U stanu su ispreturane sve stvari. Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

-Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da mi pljačkaju stan. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati – kaže Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

-Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše – kaže ef. Pobrić koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ-e Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!