Izdvojeno Izdvojeno

Momka koji je bio na protestu Pravda za Davida optužuju ZA DRŽAVNI UDAR!

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica uhapsili su Njegoša Tomića za kojim je PU Banja Luka raspisala potragu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru RS. Riječ je o jednom od učesnika protesta koje je grupa Pravda za Davida organizovala 30. decembra na Trgu Krajine u Banjoj Luci.Kako navode iz PU Istočno Sarajevo, pretresena mu je kuća na planini Sjemeć kod Rogatice te su mu oduzeli pušku i 70 metaka i predali ga u nadležnost PU Banja Luka.

Prema izjavi Tomića, on je priveden u 8:40 sati, a pušten je u večernjim satima 19. septembra. Policija je upala na njegovo imanje na planini gdje je boravio tokom proteklih devet mjeseci.

“Razvalili su vrata i uhapsili su me kao najvećeg kriminalaca izvlačeći iz kreveta. Nevjerovatno. Dok kriminalci i njihove porodice žive i uživaju, nisu hapšeni, mi obični građani koji se borimo za pravdu dolazimo u situaciji danas hapse kao najveće kriminalce. Bilo je svašta”, rekao je Tomić u videu na Facebooku.

Istakao je kako je tačno da su pronašli oružje koje je pripadalo njegovom ocu. U stanici su mu rekli da ga sumnjiče da je bio jedan od organizatora protesta i za sprečavanje službenih osoba u obavljanju službenih dužnosti.

“Spominjali su i državni udar, ali to nije bio nikakav državni udar jer to radi vojska i druge službene osobe. Želim samo poručiti da će se borba nastaviti. Ne smijemo dozvoliti da nas ucijene, uplaše ili obeshrabre. Ja nastavljam dalje s ljudima od povjerenja koji žele pravdu za sve nas i našu djecu. Pravda za Davida”, poručio je.

Tomić se nakon 30. decembra oglasio na društvenim mrežama kazavši da je na sigurnom, a da je policija raspisala potragu za osobom njegovih inicijala mada nije bio siguran da je riječ o njemu.

Iz policije su kazali kako će protiv njega biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija” nadležnom tužilaštvu.

(Bportal.ba/Slobodnabosna)

Podijeli na društvene mreže!