BiH Vijesti

Miro Lazović, potpredsjednik SDP-a: “Izvinjavam se Tuzlacima zbog ispada Damira Nikšića”!

“Pošto se moj stranački kolega Damir Nikšić nakon incidenta, koji nije trebao ni njemu ni SDP-u, nije izvinio onima koje je najviše uvrijedio, kao potpredsjednik SDP-a u svoje ime izvinjavam se novinarima koji su vrijeđani neprimjerenim riječima, a strpljivo su čekali završetak duge rasprave članova Glavnog odbora”, poručio je Miro Lazović, potpredsjednik SDP-a, komentarišući subotnji događaj u prostorijama SDP-a.

Lazović se izvinio i načelnicima iz ove stranke koji su na sjednicu došli iz Tuzlanskog kantona.

”Izvinjavam se načelnicima SDP-a iz TK koji svojim radom uspješno afirmišu SDP, a grubo su povrijeđeni. Izvinjavam se članovima GO iz Tuzlanskog kantona kao i onima koji su ih podržali u njihovom prijedlogu da BH blok kao četvrti građanski stub uđe sa dogovorenim principima u razgovore oko konstituisanja vlasti. O tom prijedlogu se glasalo, a ne o koaliciji sa SDA kako su mu tendeciozno pojedinci došapnuli”, poručio je Lazović.

Podsjećamo, Damir Nikšić je nepozvan ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, uzvikivao “izdajice”, što je bilo upućeno članovima GO SDP-a iz Tuzle, zbog rasprostranjenog mišljenja da podržavaju ulazak u vlast s nacionalnim strankama.

U SDP-u kolaju glasine da je Damir Nikšić krenuo u besmislenu akciju pred kraj sjednice kada je bilo jasno da se golema većina članova Glavnog odobra SDP-a protivi koaliranju s nacionalnim strankama – piše Slobodna Bosna.

Tuzlanski SDP, predvođen Enverom Bijedićem, pokazao je zavidnu razinu političke kulture: jasno su rekli za šta se zalažu, no jednako tako poručili su da će poštovati odluku većine, ma kakva ona bila.

Tuzlacima se najprije trebao izviniti Damir Mašić, predsjednik KO SDP-a Sarajevo, čiji je Damir Nikšić član, no Mašić je još suviše mali da bi se mogao nakloniti pred Bijedićem.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!