Ministar Ramić u Srebrenici: Podrška projektima koji su od interesa za bošnjačku zajednicu

Federalni ministar za izbjegla i raseljena lica BiH Edin Ramić danas je boravio u općini Srebrenica.
ramic-srebrenica

Ministar Ramić je posjetio Memorijalni centar Potočari i odao počast žrtvama genocida, a nakon toga se sastao sa majkama Srebrenice i uručio opremu za opremanje edukativnog centra, piše rtvsrebrenica.org.

-Majke Srebrenice rade dosta korisnih stvari za Srebrenicu i čuvaju sjećanja na stradanja na ovom prostoru i na genocid koji se desio. Danas smo donirali opremu za taj centar – kazao je Ramić.

Tokom današnje posjete Srebrenici, ministar Ramić je održao sastanak sa zamjenikom načelnika općine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, predsjednikom Skupštine općine Srebrenica Alijom Tabakovićem, te sa predsjednikom Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Farukom ef.Hasanovićem.

Razgovarali smo o projektima koji su od interesa za povratničku bošnjačku zajednicu na području općine Srebrenica. Sa predsjednikom Medžlisa smo razgovarali o projektima koji su vezani za Medžlis, za nastavak realizacije nekih aktivnosti koje smo započeli ranije. Dogovorili smo se da do kraja godine pokušamo završiti dio projekata koji se tiču Bošnjačkog kulturnog centra kao i završetak nekih drugih objekata Islamske zajednice – istakao je Ramić.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Faruk ef. Hasanović se zahvalio na posjeti ministru Ramiću i na pomoći za realizaciju projekata.

Nakon sastanka sa njima Ramić se sastao sa predsjednikom Povjereništva SDA Srebrenica Ramizom Salkićem i odbornicima.

(Bportal.ba/RTV Srebrenica)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>