Regija Regija i Svijet

Ministar odbrane srbije: Zaustavite zlo velike Albanije ili preuzmite odgovornost za ono što donosi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući poruku kosovskog premijera o “brisanju” granice između Kosova i Albanije, kaže da zemlje koje su priznale Kosovo sada mogu da šute na “stvaranje velike Albanije”, ali primjećuje da sutra neće moći da optuže nikog osim sebe za zlo koje će taj projekat izazvati.

On u saopštenju dostavljenom medijima podsjeća da su granice Albanije prema Kosovu i Metohiju posljednji put otvorene 1998. godine što je, kaže, “bila posljedica pobune i masovne pljačke oružja koje je”, primjećuje, “ne slučajno završilo u rukama OVK”.

“Sada se ukida granična kontrola u trenutku kada se formira paravojska na Kosovu”, kaže Vulin na Haradinajevu poruku da nestaju granice između Kosova i Albanije.

“Zemlje koje su priznale Kosovo danas mogu da šute na stvaranje velike Albanije, ali neće moći sutra da optuže nikog osim sebe same za zlo koje će velika Albanija izazvati. Kao što droga iz Albanije ne ubija samo djecu na Balkanu već u čitavoj Evropi tako će i velika Albanija izazvati sukobe sa svima koji su na njenom putu, a ne samo sa Srbima. Ili je zaustavite ili preuzmite odgovornost za zlo koje će donijeti”, poručio je ministar Vulin.

(Bportal / Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!