BiH Vijesti

Migranti napustili GP Maljevac i vraćeni u prihvatni centar u Velikoj Kladuši

Prema riječima inspektora Adnana Beganovića iz MUP –a Unsko – sanskog kantona, jučerašnja akcija protekla je bez incidenata, a bio je raspoređen veći broj policijskih službenika iz više policijskih stanica sa područja Unsko – sanskog kantona kao i Jedinica za podršku kantonalnog MUP -a.

„U 20.15h granični prelaz je otvoren za nesmetano saobraćanje, a migranti su vraćeni i smješteni u migrantski kamp u Trnovima u 21.00h. Incidenata nije bilo, migranti su postupali u skladu s našim naredbama. Kamp je trenutno obezbijeđen, na obezbijeđenju je jedinica specijalne policije i lokalne policije Policijske stanice Velika Kladuša Stanje se i dalje prati“ – kazao je Beganović.

Zbog migrantske krize koja pogađa našu zemlju i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kaže – sigurnosna situacija je narušena. Općoj nesigurnosti na ovom području doprinio je i incident u Velikoj Kladuši u kojem je ubijen 24-godišnji migrant iz Maroka.

S obzirom na aktuelna dešavanja koja se direktno ili indirektno povezuju s migrantskom populacijom, ubistvo, dešavanja na graničnom prelazu, krađe i različite situacije, nereagovanje državnih institucija i ostalih organa, upitnost sigurnosti građana, jučer je zasjedao Kolegij Općinskog vijeća općine Velika Kladuša na kojem su predsjednici klubova stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Velike Kladuša iznijeli svoja mišljenja i stavove o ovoj temi. Nakon duže razmjene mišljenja, odlučeno je da će tematska sjednica biti održana danas u 11h, piše Radio Velika Kladuša.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši