Fudbal Sport Sport

Michy Batshuayi se vraća u Chelsea

Michy Batshuayi (25) će se vratiti u Chelsea s posudbe u Valenciji, što su i potvrdili iz španskog kluba, s tim da je naglašeno da je ostalo da se dogovore detalji prijevremenog prekida ugovora.

Mateu Alemany, sportski direktor Valencije, u četvrtak je potvrdio da će se Belgijanac vratiti na Stamford Bridge, uz mogućnost da ga “plavci” u drugom dijelu sezone posude nekom drugom klubu.

“Batshuayieva situacije je potpuno čista. Pregovaramo o odlasku igrača s više zainteresovanih klubova. Očekujem da će napustiti Valenciju u narednih nekoliko sati ili dana. Batshuayi zna da odlazi, jer smo mu rekli prije nekoliko sedmica. Nadamo se da će za njegovo dobro sve biti što prije riješeno. On sigurno odlazi, ostalo je još da se postigne dogovor”, kazao je Alemany.

Belgijski reprezentativac ove sezone odigrao je za Valenciju 23 utakmice i postigao svega tri gola.

Nije isključena mogućnost i da Batshuayi drugi dio sezone igra za Chelsea, s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine, jer menadžer Maurizio Sarri ima velikih problema s realizacijom Alvara Morate i Oliviera Girouda, dvojice napadača koje ima na raspolaganju.

(Bportal / Vijesti.ba / Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!