BiH Vijesti

Mešković: Pravda je zadovoljena samo u smislu da je Šešelj proglašen krivim

56cc6325-8d90-4aca-b5aa-50e20a0a0a80-jasmin-meskovic-2016-previewOrg

– Drugostepena pravosudna presuda je nešto malo popravila stanje, jer je Šešelj proglašen krivim i odgovornim, te je osuđen za zločin protiv čovječnovosti. Teška je to kvalifikacija i to je jedan od prvih zvanične politike Srbije 90-tih koji je osuđen za zločin protiv čovječnosti. Naravno, nismo zadovoljni sa godinama zatvora, ali u suštini treba sačekati da bude odaslata presuda u pisanoj formi, presudu dobro analizirati, izučiti i dati je na izučavanje obrazovanim institucijama i generacijama. U potpunosti nismo zadovoljni,  ali dobro je što je popravila određeno stanje, bilo bi najpogubnije da je potvrđena prvostepena presuda – kazao je Mešković Feni.

Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Haagu danas je izreklo presudu Vojislavu Šešelju te ga osudilo na 10 godina zatvora za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, a koju je već odslužio.¸

Mešković ističe da nema osobe koja može biti zadovoljna drugostepenom presudom Vojislavu Šešelju.

– Možemo biti zadovoljni samo u dijelu u kojem se odnosi da je kriv, da je proglašen krivim. Nismo zadovoljni u potpunosti i kaznom zatvora – naglasio je Mešković.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši