BiH Vijesti

Memić: Državnom tužilaštvu rok do 29. juna, Jukić neka podnese ostavku

Muriz Memić, otac Dženanan Memića pokazao je na današnjoj press-konferenciji poruku za koju tvrdi da mu je viberom poslala Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a, koju je pozvao da podnese ostavku.

– Ovu press konferenciju i ove sljedeće proteste zakazuje Ružica Jukić. Ona ne da strancima da se miješaju u rad pravosuđa. Znači, pravosuđe ne postoji u BiH, postoji VSTV, koji je nedodirljiv i oni naređuju. Ružica Jukić štiti Milana Tegeltiju i Dalidu Burzić onakvim svojim ponašanjem. Kada je primila mene i mog advokata, Ružica Jukić je iznijela mezu.Suho meso i sir, lijepo zapakovano u foliju. I počela nam je mahati prijavom protiv Dalide Burzić. Kaže: “Evo je,imam je, gotova je. Treba još jedna tužiteljica kantonalnog tužilaštva da svjedoči i otvaramo istragu, gotova je Dalida Burzić” – kazao je Memić, prenosi portal Faktor.

Potom je, kaže Memić, “uzela telefon i nazvala Inzka, koji se nije javio”.

– Poslala mu je poruku da ima istragu protiv Dalide Burzić, da je došao kraj Dalidi Burzić, malo je čak i zaplakala. Ružica Jukić je nas obmanula, lažno se predstavila, rekla je da će sve učiniti da se ovo završi, a glasala je za Dalidu Burzić. Evo vidimo da je glasala i za Tegeltiju – kazao je Memić.

Potom je novinarima pokazao isprintanu poruku za koju kaže da mu je poslala Jukić, a u kojoj stoji:”Ja sam gospođi fino rekla da nema moje podrške ako ne uradi ono što treba da uradi”.

FOTO: FACEBOOK/PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA
FOTO: FACEBOOK/PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA

– Znači Milan Tegeltija se sastaje u kafani, s nekim, potkivao se, a Ružica Jukić je imala isto tako neprimjeren razgovor sa mnom. Ružice Jukić, znam da ovo gledaš. Očekujem da dok ovo traje da pišeš ostavku – kazao je Memić.

On je pozvao članove VSTV-a da se ograde od Ružice Jukić, kao i visokog predstavnika Valentina Inzka da upotrijebi svoje ovlasti, kao i američku i druge ambasade da se uključe kako bi se ovo riješilo, jer su, kako je naveo “svi potkovani”.

Najavio je na današnjoj pres-konferenciji nove proteste na koje je pozvao sve građane da se pridruže.

Protesti će biti održani 29. juna 2019. godine. Memić je kazao da daje rok Tužilaštvu BiH do 29. juna da urade ono što su rekli na posljednjem sastanku koji je održan sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić.

(Bportal.ba/FAKTOR)

Podijeli na društvene mreže!