BiH Vijesti

Mektić: Tužilaštvo pokušava da dohaka meni, a da zaštiti prave vinovnike

Povodom odluke Tužilaštva Bosne i Hercegovine da pokrene istragu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, novinari portala Faktor kontaktirali su “prozvanog” ministra.

– To su nebuloze i gluposti Tužilaštva, kao i sve do sada što rade, a rade nakaradno i naopako. Ne bave se ozbiljnim stvarima i problemima u ovoj državi. Ne bave se kriminalom i korupcijom. Dio su kriminala i korupcije. Šta očekivati drugo – kazao je Mektić u izjavi za Faktor.

Interesovalo nas je da li smatra da je sve preraslo u lični sukob između njega i Tužilaštva BiH, odnosno glavne tužiteljice Gordane Tadić i da li je i on “doprinio” time što je prozvao njene bliske rođake u “aferi selefije”.

– Naravno da je lična borba, ne može biti ličnija. Pokušavaju da dohakaju meni, a ustvari, nastoje da zaštite prave vinovnike. Time što prozivam Tužilaštvo da su nesposobni, kriminalizovani i korumpirani. Toliko sam ja “doprinio” – istakao je Mektić.

Iz Tužilaštva su danas saopćili da donose “naredba o provođenju istrage nakon što je u radu na predmetu tužilaštvo došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti”.

– S obzirom na to da će u toku istrage biti tretirani dokumenti i dokazi sa oznakama tajnosti, i predmet će u narednom periodu dobiti oznaku tajnosti – saopćeno je.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!