BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Mektić nakon tirade u Beogradu razmontirao vožda iz Laktaša, u tri rečenice začepio usta i Dodiku i patrijarhu Irineju

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i član SDS-a Dragan Mektić aktivan je na društvenim mrežama do kasno u noć.

Tako je sinoć Mektić u nekoliko vezanih „tvitova“ poslao žestoku poruku članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Naime, Dragan Mektić komentirao je vijest objavljenu na portalu „Slobodna Bosna“, u kojoj smo izvijestili kako su, dok su čekali da im se pridruži turski predsjednik na zajedničkom fotografiranju, članovi Predsjedništva BiH imali neformalni razgovor s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Vidi, Dodik na začelju stola…, poteži vitalni nacionalni interes. Kakva je ovo za*ebancija“, napisao je Mektić!?

Na vijest da je u Beogradu svečano otvoren početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, te kako su predsjednici Srbije i Turske i tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine svečano otvorili početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, Mektić je napisao:

„Mile sve su prilike da se ovdje nećeš omastiti“, piše „Slobodna Bosna“.

Nakon što je Milorad Dodik izjavio u Beogradu da Orden Svetog Simeona Mirotočivog, kojim ga je odlikovala Srpska pravoslavna crkva, smatra ordenom cijelom narodu Republike Srpske, Mektić je kratko odgovorio:

„Mene ne računaj u to, sa tobom nikad zajedno“!

Na koncu, Mektić nije ostao dužan ni partijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

Podsjetimo, patrijarh Irinej je nakon što je odlikovao Milorada Dodika izjavio:

“Dodik nije samo večeras sa nama. On je uvek sa nama, diše srpskim duhom i živi srpskim idealima. Ono što karakteriše Dodika i za šta smo mu duboko blagodarni i zahvalni jeste što sebe oseća kao deo srpskog naroda”, kazao je patrijarh Irinej na svečanoj akademiji povodom 800 godina autokefalnosti SPC-a.

Patrijarh je istakao da je Republika Srpska sa Srbijom jedan narod, jedna vjera, tradicija i jedno duhovno naslijeđe.

“To Dodik naglašava na svakom mjestu i time učvršćuje nadu svog naroda da je nepodeljeni deo srpskog naroda. Molimo se Bogu da sa tom snagom nastavi”, naglasio je patrijarh.

Prema riječima patrijarha, „dok je Milorada Dodika u Banjaluci dotle će biti i Republike Srpske“.

Mektić nakon ove izjave nije poštedio ni patrijarha Irineja:

„To, da je Republike Srpske dok je Dodika u Banja Luci, za*ebi Svetosti. Republika Srpska je trajna, a Dodik je manipulator iz prošlosti“, poručio je Mektić, piše „Slobodna Bosna“.

(Bportal.ba/Slobodnabosna)

Podijeli na društvene mreže!