Izdvojeno Izdvojeno

Mektić “direktno u glavu”: Dodik manipuliše ljudima,Čović se našao u ruskoj priči, sve su to jaki finansijski interesi

Gostujući u emisiji Face to Face, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović o aktivaciji MAP-a, govorio je o Dodiku ali i o predsjedniku HDZ-a BiH

– Zadnji put kad je bio Palmer, Dodik mu je rekao da što se tiče puta BiH u NATO, da tu priču guraju, ali da zaobiđu Predsjedništvo BiH. Htio je samo sebe izvući. Ja sam ubijeđen da Milorad Dodik namjerava da manipuliše ljudima i da na taj način vlada već godinama. Predlaže Srbima iz Oružanih snaga da se povuku, a zašto se on ne povuče iz Predsjedništva – zapitao se Mektić i dodao da Dodik želi da svali “krivicu” na Srbe u Vijeću ministara ako budu glasali za godišnji plan BiH na putu za NATO,da bi opet bili izdajnici.

Dodik je opasan jer uvijek jedno misli, a drugo radi.

– Prvo je poručivao da neće ući ako ne bude zastave RS, a ušao je. Prema tome, to je njegova politika. Njega ne interesuje sudbina naroda. Tu su jaki finansijski interesi, gdje se ovlada kapacitetima u BiH.

– Čović se našao u toj ruskoj priči – jedino što možete je da štitite nekoga. Primjer takvih scenarija je i Aluminij, jer tu ima interes i stranih i domaćih lica, vrlo bliskih vlastima RS, da se ovlada Aluminijem. Sve je kordinisano između HDZ BiH i HDZ Hrvatske.

Obavještajne i bezbjednosne agencije imaju sve relevantne podatke i informacije.Takvu jednu informaciju morali biste dati politčkom rukovodstvu države. Ona će otići onima od kojih je sve krenulo. Nemate kome da je date. Informacija ostaje neiskorištena u obavještajnom sektoru, kazao je ministar bezbjednosti BiH Daragan Mektić.

(Bportal/Index.ba)

Podijeli na društvene mreže!