BiH Vijesti Vijesti

Mehmedović: Dodikova priča o oružju u FBIH je glupost, dosta je proruske politike

– Tražimo uspostavljanje međunarodne komisije koja će utvrditi gdje se skladišti tajno proizvedeno oružje i municija. Ukoliko ne prihvataju da to bude komisija Vlade RS i Federacije BiH, neka to bude međunarodna komisija, u čijem sastavu će biti Srbija i Rusija, a oni neka stave koga hoće sa druge strane. Samo je važno da se utvrdi istina”, poručio je Dodik.

Na pitanje kada će inicirati formiranje ove komisije, predsjednik RS rekao je da “iniciram sada i dajem vam ekskluzivnu izjavu”.

– Dodikova izjava o tajnom naoružavanju i skladištenju oružja i municije u FBiH je obična glupost, kaže za Vijesti.ba zastupnik SDA u državnom Parlamentu i član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović je mišljenja da se Dodikovim izjavama daje previše medijske pažnje i da je neozbiljno zabavljati i plašiti javnost BiH.
– To šta Dodik misli o BiH, svima je već jasno. Prema tome, uopće me ne zanimaju njegove izjave, niti treba reagovati po njegovim izjavama, već raditi svoj posao da građanima BiH obezbijedimo što je moguće normalniji život. A šta Dodik misli i radi, to je njegov problem – ističe Mehmedović i dodaje:

– Nama je dosta više provođenja proruske politike u BiH. Dodik sa svojim prijateljima iz Rusije nek radi šta misli da treba raditi, a mi ćemo svakako raditi za dobrobit BiH i njenih građana. Ko će nam na toj strani biti od pomoći – vidjet ćemo.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši