BiH Izdvojeno Izdvojeno Vijesti Vijesti

Mehmedović Dačiću: Ne, nije legitimno ubijati Srbe

Brojni srbijanski zvaničnici komentirali su oslobađajuću presudu Suda BiH Naseru Oriću. Među njima je i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je poruka oslobađajuće presude Suda BiH ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću da je legitimno ubijati Srbe.

– Već su svi zločinci praktično oslobođeni. I na Kosovu i Metohiji, uključujući Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, i zločinci u BiH sa Naserom Orićem na čelu, u Hrvatskoj, gde su oslobođeni odgovornosti za Oluju, koja je bila najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata, rekao je Dačić novinarima u Nikoziji.

Žestoko mu je uzvratio državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

“Ne nije “legitimno ubijati Srbe”! Kako to Dačić izvali, već je legitiman vojni cilj svako ko izvrši agresiju na Bosnu i Hercegovinu, pa makar to bila i Srbija i vojska koju ona pošalje ili angažuje da u njeno ime pali, pljačka, ubija, siluje i čini sva druga zlodjela u BiH. TO JE LEGITIMNI VOJNI CILJ kako stručno nazivaju pravnici!A ako želite da pravosuđe BiH ispunjava vaše želje kao agresora na BiH, onda ste u velikoj zabludi, mi ćemo istrajavati na utvrđivanju istine, pravdi, oslobodilačkoj borbi i ravnopravnosti svih u BiH. A o karakteru ove kopije Miloševića ne treba ni komentarisati”, poručio je Mehmedović.

(Bportal/Index.ba)

Podijeli na društvene mreže!