Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Majka potvrdila: Tuzlak Nermin Šišić redovno tukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao plač

Kako piše crnogorski portal Vijesti.me, osumnjičena Jelena Jovović ispričala je tužiocu da je Nermin Šišić u pratnji komšije prošlog mjeseca vodio njenog povrijeđenog sina kod doktora, što su saopćili i iz nevladinog sektora, na osnovu anonimnih prijava.

Jovovićeva je, kako piše u naredbi za sprovođenje istrage, tužiocu kazala da je početkom januara kada se vratila iz prodavnice na glavi djeteta vidjela povrede, ali da joj je Šišić kazao da se dijete “udarilo u parket”. Osumnjičena tvrdi da je tada Šišiću rekla da to nije od pada na parket, već da je on udario dijete. Rekla je da je “nakon nekoliko dana Šišić odveo dijete kod ljekara sa komšijom S.R.”

Centar za ženska prava jučer je obavijestio Klinički centar (KC) i Ministarstvo zdravlja da je, prema prijavama, Šišić 6. januara u pratnji komšije doveo u Dječju bolnicu petnaestomjesečnog P. J., koji je imao povrede ispod očiju.

“U periodu između 21 i 22 sata P. J. je iz Dječje bolnice upućen na snimanje u Urgenti centar. Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara šta se desilo, očuh je odgovorio da je dijete par dana ranije palo iz kreveta”, napisala je Maja Raičević iz te nevladine organizacije.

Centar za ženska prava apelovao je na KC i Ministarstvo zdravlja da istraže informacije i obavijeste ih da li je slučaj, ako su navodi tačni, prijavljen nadležnim organima. Direktorica KC Zorica Kovačević uputila je nakon toga dopis Višem državnom tužilaštvu, sa molbom da utvrde da li su osnovani navodi Raičevićeve. Ona je kazala da će zaposleni KC, ako se utvrdi propust u radu, da budu sankcionisani.

Ministarstvo zdravlja juče je zatražilo od uprave KC da se hitno izjasne povodom navoda o anonimnoj prijavi da je 15-mjesečno dijete u januaru pregledano u toj zdravstvenoj ustanovi. Kovačevićeva je sinoć kazala spomenutom portalu da su dopis upućen tužilaštvu, dostavili kao izjašnjenje i Ministarstvu zdravlja. Ona je rekla da je ta ustanova na raspolaganju nadležnima, koji mogu da izvrše uvid u protokole, dodavši da očekuju tužioce da dođu i izuzmu dokaze.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši