BiH Vijesti Vijesti

Mahir Mešalić: Čovićeva jahta tone, ne bacajte mu pojas za spašavanje

Mešalić smatra da HDZ i Čović svoju nervozu pokazuju ulazeći u sukob sa Sjedinjenim Američkim Državama. Prvo je, kaže, Borjana Krišto optužila ambasade zapadnevropskih saveznika Bosne i Hercegovine za pokušaj uvođenja pravne anarhije u Bosni i Hercegovini, pa se na to jučer nadovezao Dragan Čović optužujući SAD zbog navodne kriminizacije HDZ-a.

– Dakle, Čović hoće reći da nije problem u njegovoj kriminalnoj organizaciji koja se protivi uvođenju međunarodnih normi u domaće zakonodavstvo nego je problem u Sjedinjenim Američkim Državama koje podupiru uvođenje međunarodnih pravnih normi u domaće zakonodavstvo. To dovoljno jasno govori u kojoj mjeri je Čović izgubio kompas – naglasio je Mešalić.

Zastupnik DF-a ističe kako se nada da u ovom odusutnom trenutku kada HDZ-ova jahta počinje da tone, pojas za spašavanje Čoviću neće baciti oni koji su također izgubili kompas i samovoljno napustili lijevi tabor.

– Neću spominjati o kome se konkretno radi. Građani su bili u prilici vidjeti s kim se Čović srdačno pozdravlja, i na koga nažalost izgleda da računa – zaključio je Mešalić, saopćeno je iz DF-a.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši