BiH Vijesti

Magla u kotlinama, uz riječne tokove i u višim predjelima

Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetuje se pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad – Lepenica i Podlugov i- Visoko

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad – Lepenica i Podlugov i- Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj – Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad – Ključ, M-4 Teslić – Karuše, M-5 Donji Vakuf – Travnik, M-16 Banja Luka – Jajce i M-18 Semizovac – Olovo -Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09.00 do 13.00 sati i 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!