BiH Vijesti

Magla smanjuje vidljivost uz rijeke, prema izletištima pojačan saobraćaj

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prijevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima, saopćava BIHAMK.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

(Bportal/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!