Crna Hronika Crna Hronika

Ljubuški: Pijan se potukao s gazdom kafića, u pritvoru se objesio vezicom iz trenerke

On je u policijsku stanicu priveden jučer rano ujutro, oko 4 sata, nakon što se prethodno sukobio sa vlasnikom jednog ugostiteljskog objekta u Klobuku, kojeg je, navodno, napao i povrijedio nožem.

Naime, u noći sa četvrtka na petak, prije ponoći, on se posvađao sa vlasnikom kafića, te su se i fizički sukobili.

Nakon toga je izbačen iz objekta, ali se kasnije, nešto prije tri sata ujutro, ponovo vratio i pravio probleme, a razbio je i prozor na kafiću.

Policija je po pozivu iz tog ugostiteljskog objekta došla na mjesto događaja i privela ga, a kako saznajemo, on se prilikom privođenja nije opirao ljubuškim policajcima.

Policajci su ga je najprije odveli u Dom zdravlja na pregled, a po dolasku u službene policijske prostorije izvršeno je i alkotestiranje kojim je utvrđeno da je pijan, te je smješten u prostoriju za zadržavanje.

Međutim, u popodnevnim satima je pronađen obješen u pritvorskoj sobi, te je utvrđeno da je za samoubistvo koristio spomenutu vezicu iz trenerke.

Na mjesto događaja izašao je dežurni kantonalni tužilac, koji je zajedno sa pripadnicima Sektora krim-policije MUP-a HNK obavio uviđaj.

Tužilac je naložio i obdukciju tijela, koja je obavljena danas, a kojom će i zvanično biti utvrđen uzrok smrti ovog 36-godišnjaka.

Iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona saopćeno je da je sinoć održan vanredni kolegij u prostorijama MUP-a ZHK-a na kojem je uz policijskog komesara Milana Galića i šefove jedinica Uprave policije prisustvovao i ministar MUP-a ZHK-a Zdravko Boras.

Na kolegiju je, između ostalog, donesen zaključak da nadležna tijela Uprave policije MUP-a provedu internu istragu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i eventualnih propusta u radu policijskih službenika.

Nezvanično saznajemo i da Jerko P. nije bio problematična osoba, niti je bio sklon činjenju krivičnih djela.

Nije poznato zbog čega je odlučio dići ruku na sebe.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši