Crna Hronika Crna Hronika

Kuldija: Uhapšeni u akciji na Šipu bit će predat MUP-u RS-a, sumnja se da je povezan sa ubistvom Miloša Ostojića

Informacija da je u večerašnjoj akciji sarajevske policije na Šipu uhapšena osoba koja se može dovesti u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu zvanično nam je je potvrđena i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupali su po zahtjevu PU Istočno Sarajevo. U 22.35 sati lišen je slobode A. H. iz Sarajeva nakon što su pripadnici MUP-a RS-a došli do saznanja da se može dovesti u vezu sa ubistvom počinjenim na području PU Istočno Sarajevo. Uhapšeni će biti predat MUP-u RS-a na dalje postupanje – kazala je Kuldija.

Nezvanično, a kako smo ranije objavili, uhapšen je Admir Hodžić, zvani Atko, koji se sumnjiči da je direktnim izvršiocima likvidacije pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali. Navodno se radi o dvojici počinilaca.

Njih policija nije zatekla u stanu koji koristi Hodžić i za njima se traga. Stan osumnjičenog je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi.

Kao direktni izvršioci ubistva spominju se državljanin Srbije i državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji.

Navodno je sarajevska policija i njima na tragu, te se očekuje i njihovo skoro hapšenje.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!