Kud žena, tu i on: Adis Arapović napušta CCI, vodit će izborni štab SBB-a

Adis Arapović, dugogodišnji projekt menadžer nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI), najavio je večeras u emisiji "Pošteno" FTV-a da napušta ovu organizaciju. Adis ArapovićAdisa Omerbegović Arapović pridružila se SBB-u prije nekoliko mjeseci

Arapović je kazao da mu je prioritet da završi doktorsku disertaciju, a nakon toga će voditi izborni štab SBB-a Fahrudina Radončića.

Podsjećamo, Arapovićeva supruga Adisa Omerbegović Arapović prije nekoliko mjeseci imenovana je za potpredsjednicu SBB-a BiH.

Zbog veza sa SBB-om posljednjih mjeseci u dijelu javnosti pojavile su se optužbe kako Arapović koristi CCI za promociju te stranke, što je on negirao. Međutim, sada je evidentno odlučio da "ozvaniči" svoje poslovne relacije sa Radončićevom strankom.

A u CCi-u i među ljudima koji poznaju situaciju u toj nevladinoj organizaciji već neko vrijeme se špekulise da je od Arapovića zatraženo da napusti CCI jer je svojim i bliskim odnosima svoje supruge sa SBB-om i Radončićem narušavao ugled te organizacije.

U političkim kuloarima Adis Arapović je čak spominjan kao jedno od imena koje Radončić razmatra kao budućeg premijera Federacije BiH, ukoliko bi njegova stranka osvojila dovoljan broj glasova na izborima ove godine.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>