Krešimir Zubak: Slažem se s biskupom Komaricom, zašto šute Čović i HDZ

„Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog saveza Krešimir Zubak, nakon što je proučio intervju uvaženoga banjalučkoga biskupa Franje Komarice agenciji Anadolija u najvećoj mjeri se slaže sa iznesenim ocjenama i stajalištima o položaju Hrvata u Republici Srpskoj“, navodi se u priopćenju te stranke.
zubak_1

Zubak podržava neupitno pravo biskupa Komarice da javno iznosi svoja stajališta i kao biskup i kao građanin BiH i apsolutno razumije višegodišnje nataloženo razočarenje i nezadovoljstvo položajem Hrvata-katolika na području Banjalučke biskupije i u entitetu RS, a naročito opstrukcijama u povratku i ostvarivanju temeljnih ljudskih i demokratskih prava.

„Ne čudi me nervozna reakcija predsjednika RS Milorada Dodika, jer on odavno ne poštuje elementarne norme uljudnoga, kulturnoga dijaloga, ali me čudi i zabrinjava izostanak reakcije čelnih ljudi HDZ BIH i tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora, utoliko više što participiraju u vlasti u RS i što se godinama javno hvale političkim i osobnim partnerstvom i prijateljstvom sa Miloradom Dodikom i njegovim SNSD.

Nažalost, od toga partnerstva Hrvati u RS, pa i biskup Franjo Komarica, nisu imali prevelike koristi. Dapače, položaj Hrvata u Republici Srpskoj je sve gori,“ izjavio je predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog saveza Krešimir Zubak.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>