Krajina: Politički debakl Senada Šepića

Pompezno najavljivana tribina na temu odlaska mladih iz BiH sinoć je održana u Sanskom Mostu.
1000_1500128562Tribina_4

Gosti uvodničari na ovoj tribini, osim Senada Šepića, bili su Sadik Ahmetović i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Organizatori su dvije sedmice prije počeli sa javnim pozivima, a tribinu su pratile BHT1, Federalna televizija i RTV USK, Dnevni avaz i lokalni mediji, piše Faktor.

Za ovu javnu tribinu Šepić je čak rezervirao veliku salu hotela Sanus sa oko 600 mjesta. Međutim, sudeći prema odzivu zainteresiranih građana, dovoljna je bila prostorija mnogo mnogo manjeg kapaciteta.

1000_1500128558Tribina_1_(1)

Veliki je debakl za Šepića predstavljala činjenica da se tribini odazvalo pedesetak uglavnom aktivista SDP-a, DF-a i A-SDA, predvođenih Rifetom Hozanovićem iz Cazina. Ostalo je nejasno da li su se Sanjani i Krajišnici radije opredijelili da prate smotru konja i tradicionalnih zaprega koja se u tom trenutku dešavala u centru grada, u odnosu na Šepićevo „pljuvanje“ SDA i politike čiji je dugogodišnji protagonista bio, a koja mu je omogućila nemalo bogatstvo u Sarajevu.

1000_1500128560Tribina_3

Interesantna je i činjenica da se najavljivani gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kao gost uvodničar ove tribine uopće nije pojavio.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>