BiH Vijesti

Košarac: Ne opstruiramo rad Predstavničkog doma PSBiH

Poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako niko iz nje nije prisustvovao sjednici.

“To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bi spriječili nelegitimno predstavljanje entiteta RS-a na državnom nivou”, poručio je.

Istakao je da su danas održali sjednicu Kluba poslanika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

“Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni”, kazao je Košarac.

Poslanici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) za prošlu godinu, a tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u krivičnim istragama.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!