BiH Vijesti

Kopić: Šatorović i Bajramović našim novcem rade protiv nas

-Oni nisu time napali mene, nego sve radnike i časne sindikaliste. Oni su našim novcem radili protiv nas i sada i ranije. To je samo dodatni signal svima da se spriječi njihov pokušaj da ponovo preuzmu Savez samostalnih sindikata BiH i nastave koristiti naše resurse protiv radnika, a u svoju korist – navodi Kopić.

Kako je saopćeno, naručivanje tekstova u nekim medijima pokazuje “nivo na koji su Šatorović i Bajramović pali u namjeri da zadrže privilegije”.

-Plaćati nekom mediju da piše laži i diskreditira kolege čiji sindikati im uredno plaćaju članarinu je novo dno koje su oni pronašli. Nakon što su oteli stotine hiljada maraka, astronomske plaće, uništili sindikat i radnička prava, sada žele dokrajčiti sve radnike i dovesti nas poštene sindikaliste u poziciju iz koje nema izlaza. To je najbolji dokaz da su Bajramović i Šatorović lažni sindikalisti, a ustvari sluge vlasti jer su sindikalni pokret doveli na rub propasti – navodi u saopćenju predsjednik sindikata „Solidarnost“ Sakib Kopić.

(Bportal.ba/Fena)

 

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši